MENUOpen menu Een tafel reserveren ORDER

IN DE BUURT VAN ONS THAISE RESTAURANT

WINDMILL DE GOOYER

At the Funenkade, cornering the Sarphatistraat, you can find the towering Windmill De Gooyer in the heart of Amsterdam East. It’s the last of the flour mills that spinned in Amsterdam between the 16th and 19th century. The original wind mill was built as early as the 16th century. At the quai of the Nieuwe Vaart we can still admire a historicial part of Amsterdam East. The windmill is very popular with tourists and just one bridge away from Boi Boi. It’s worth the stroll. Or just watch her turn her wicks from behind our windows or our terrace.

MOLEN DE GOOYER

Aan de Funenkade, op de hoek van de Sarphatistraat, torent hoog boven Amsterdam Oost Molen De Gooyer uit. Het is de laatste der korenmolens die tussen de 16e en 19e eeuw in Amsterdam stonden. De oorspronkelijke molen werd al in de 16e eeuw gebouwd. Aan de voet van de Nieuwe Vaart is een stukje historisch Amsterdam Oost bewaard gebleven. De molen is erg populair bij toeristen, en een brug verwijderd van Boi Boi. Het is de moeite van een wandeling waard. Of bekijk de molen vanaf ons terras of vanachter onze ramen.

 

WINDMILL DE GOOYER
WINDMILL DE GOOYER

 

BROUWERIJ ‘T IJ

Naast een van de Eyecatchers van Amsterdam Oost ‘Molen de Gooyer’ vind je de ambachtelijke Bierbrouwerij ‘t IJ. In voormalig badhuis Funen worden sinds 1985 veel soorten bier gebrouwen. In het proeflokaal kan je al deze heerlijkheid proberen. Je hebt keuze uit meer dan zeven speciaal bieren, je bent dus wel even zoet, of zat. Slechts een brug van ons verwijderd.

 

BREWERY ‘T IJ
BREWERY ‘T IJ

 

DAPPERMARKT

Al ruim 75 jaar is de Dappermarkt het kloppende hart van de Dapperbuurt en van vele markten thuis. Het is de oudste straatmarkt van Amsterdam. . Het is de oudste straatmarkt van Amsterdam. In de afgelopen tien jaar is de markt meermaals uitgeroepen tot de beste markt van Nederland. En niet zonder reden. Met meer dan 200 marktkramen van over de hele wereld brengt het een diversiteit aan verse en fijne producten samen. Van vlees tot vis. Van slip tot stroopwafel. Van Suriname tot Somalië. De Dappermarkt is een hectische hutspot van culturen en sferen. Wij zitten midden op de Dappermarkt, nummer 12.

 

DAPPERMARKET
DAPPERMARKET

 

KAREL APPEL HUIS

Op een steenworp afstand van Boi Boi staat het huis waar schilder Karel Appel in 1921 werd geboren. Hij werkte hier in de barbierszaak van zijn vader. Als hij naar buiten keek, kreeg hij inspiratie. Hij gooide het roer om en werd uiteindelijk een wereldberoemd kunstenaar. Sinds 2010 doet Dapperstraat 7 dienst als een mini-museum ter nagedachtenis aan Karel Appel. Het is een plek waar de herinnering aan deze wereldberoemde Dappermarkter hoog wordt gehouden. Een stukje historie om trots op te zijn, te zien van achter de ramen van Boi Boi.

 

KAREL APPEL HOUSE
KAREL APPEL HOUSE

 

OOSTERPARK

De oase van rust in Amsterdam Oost. Het in 1891 aangelegde Oosterpark geldt als groene hart in het bruisende stadsdeel. Je kunt er wandelen, zonnen, picknicken, spelen, plonzen in het pierenbadje, joggen, tai-chi’en, mediteren en lezen. Er staan ook belangrijke beelden voor slavernij, Nescio’s Titaantjes en natuurlijk voor de in Oost vermoorde vrijheidsstrijder Theo van Gogh. Het Oosterpark is de plek in Oost om te genieten van een prachtige dag met een milieuvriendelijke picknick box van Boi Boi. Het Oosterpark ligt 200 meter bij ons vandaan.

 

OOSTERPARK
OOSTERPARK

 

TROPENMUSEUM

Het volkenkundig museum van Amsterdam is gevestigd aan de Linnaeusstraat op steenworp afstand van de Dappermarkt. Met tentoonstellingen, activiteiten en een vaste collectie brengt het Tropenmuseum je in een reis over de wereld. Recent opende zelfs het Tropenmuseum junior voor kinderen van 6 tot 13 jaar. Een wereldreis voor jong tot oud in een markant gebouw. Je kunt het Tropenmuseum zien vanaf ons terras.

TROPENMUSEUM
TROPENMUSEUM

 

ARTIS

Midden in de plantagebuurt, de oude Jodenbuurt, in Amsterdam Oost vind je Nederland’s oudste dierentuin. Aan de Plantage Kerklaan is Natura Artis Magistra, of kortgezegd Artis, gevestigd. Opgericht in 1838 is Artis al sinds jaar en dag de dierentuin van Nederland. Of het nu de apen- of steenbokkenrots is, voor alle dieren is plaats in Artis. Het vormt een echte trekpleister in Amsterdam Oost. Artis lig ongeveer op één km afstand van het restaurant.

 

ARTIS
ARTIS

 

MUIDERPOORT

Van alle poorten die in de zeventiende en achttiende eeuw de toegang tot de stad markeerden, is de Muiderpoort als enige overgebleven. Het rijksmonument is de officiële open deur van amsterdam Oost. De poort ligt tussen de binnen- en buitengracht van de oude stadswal. In 1811 reed keizer Napoleon met acht witte paarden door de poort. Een historie die we dan ook met trots koesteren. De Muiderpoort bevindt zich halverwege de route van Boi Boi naar Artis.

 

MUIDERPOORT
MUIDERPOORT