MENUOpen menu Een tafel reserveren ORDER

Complimenten. Boi Boi vermeld in Zweedse krant, waarom Amsterdam Oost hot is.

Dankbaar als altijd voor aandacht en moeite die mensen nemen om iets over ons te schrijven. Het gebeurt echter niet elke dag dat we als 1 van de hotspots van de geloofwaardige en nieuwe Europese gastronomische hotspots worden genoemd. Binnen een half jaar nadat we noodgedwongen moesten verkleinen en zochten naar hoe we dat toch positief konden maken, is dat best iets om trots op te zijn.

Boi Boi in Svenska Dagbladet

Zweedse liefde

In de grootste krant van Zweden “Svenska Dagbladet” wordt regelmatig de vinger aan de pols gehouden van de wereld. De Zweden zijn zeker zo reislustig als Nederlanders en dus zien ze Europa als hun inspiratiebron. Wat is er goed aan het nieuwe Europa? Er verandert zoveel in ons continent en eigenlijk is het meest positieve aan al deze verandering misschien wel dat onze smaakbeleving enorm is opgerekt. In Nederland kennen we al van oudsher de Chinees-Indische keuken, en we hebben nu ook een Laotiaanse keuken in Amsterdam. De Zweedse krant neemt 6 Europese steden onder de loep en zocht naar de meest verrassende wijken waar je het voelt borrelen. Daar gebeurt echt iets. Je kan er nog iets ontdekken voor het te populair wordt.

Smeltkroes van spannende smaken

Zo keken ze naar Athene, Berlijn, Barcelona, Parijs, Londen en natuurlijk ons Amsterdam. En de wijk waar het volgens de Zweden hier het spannendst is, dat is Oost. Precies de wijk waar wij wonen, leven, koken, hosten en lief hebben. In Amsterdam Oost gebeurt inderdaad veel en het is mooi om te zien dat ze de Dappermarkt als smeltkroes benoemen. Wij zijn daar een logisch vervolg op. We begonnen Boi Boi op de rollende keuken markten, net zo lang tot we een locatie vonden die bij ons paste. Midden op de Dappermarkt begonnen we waar voorheen volkscafé’s zaten, waarvan de eigenaresse helaas door het noodlot getroffen werd en de marktkooplieden probeerden met ruildiensten de boel te redden. In 2014 zijn we gestart. En nu 10 jaar later zijn we voortgegaan, 1 deur verderop omdat het oude pand verzakt is. Pieter Vlamingstraat 56.

Boi Boi ligt  aan de Dappermarkt en is een voorbeeld van spannende dingen in Oost Amsterdam

Klein maar fijn

Omdat we gedwongen werden om onszelf opnieuw uit te vinden, hebben we enkel gekeken naar: wat willen we zelf doen en wat konden we nooit laten zien, in combinatie met wat willen onze vaste klanten? De keuze was snel gemaakt:

  • focus op Laos, waar onze koks vandaan komen
  • alles moet home made zijn, geen halfproducten
  • alles moet vers zijn en authentiek zijn
  • grotere wijnselectie want Laos heeft ook Franse historie
  • een nog grotere waaier aan vegan maaltijd opties
  • omarming van levensgenieters en weg van insta-foodies
  • realness in alles wat we doen

Om de paar maanden hebben we aanpassingen gedaan aan de menukaart. We vragen ook regelmatig aan onze gasten, die we dan gebruiken als proefkonijnen, wat ze van bepaalde gerechten denken. Hopelijk kunnen we zo blijven spelen met de kaart. Er zijn zoveel gerechten en bereidingswijzen die in Laos en het Isaan gebied gebruikt worden, die nog niet in Amsterdam bestaan. Daar moeten we nog wel even mee vooruit kunnen. Een reis die we graag samen met jullie maken.

In Amsterdam gaven de Zweden aandacht aan  Boi Boi als eerste Laotiaanse restaurant in  Nederland

Amsterdam Oost uitgelicht

We feliciteren ook De Kas en Van Oost die vermeld worden als echt Oost-Amsterdam. Ook het luxe hotel Pillows wordt vermeld als topper. En wij weten dat zelfs de geijkte vaste namen achter Scheepskameel en Entrepot sinds een maand de stap hebben gemaakt en hun iets prijzigere Chinese keuken op de Dappermarkt presenteren. Dat betekent dat ook echt commerciële partijen zich in deze nog niet zo lang geleden wat erg spannende buurt durven te vestigen.

Het grappige is, dat wij niet wisten dat we afgelopen weekend in deze mooi vormgegeven krant stonden in Zweden. Het viel wel op dat er opeens Zweedse nummers reserveerden voor de komende maanden. We dachten dat ze het songfestival wilden ontvluchten 😉 Nu blijkt dat er een veel mooiere reden is. Bovendien vertelde een zeer mooie en attente dame uit Stockholm ons gisteren wat de reden is dat we opeens Zweeds hoorden in onze toko. Het gaf ons onmiddellijk Bra Vibrationer.

Winnaars uit Zweden. Bij Boi Boi kunt u gewoon aan tafel, en hoeft u niet op de grond te liggen.

Winnaars uit Zweden. Bij Boi Boi kunt u gewoon aan tafel, en hoeft u niet op de grond te liggen.

Boek een tafeltje

Wilt u ook een tafeltje boeken de komende tijd? Ook dat doen wij allemaal in huis. Wij gebruiken enkel ons eigen systeem via boiboi.com of via de mail of telefoon 020-2339499. We zijn klein, dus snel vol. Maar u bent echt van harte welkom. Kay en Toe koken met liefde voor u. Grattis Svenska Dagbladet!