MENUOpen menu Een tafel reserveren ORDER

Boi Boi Laos is geopend

Sinds 4 oktober 2023 hebben we ons Boi Boi Laos restaurant geopend. Je kunt binnen zitten of online een afhaalmaaltijd bestellen via dapper.boiboi.com.

Als je een van de weinige tafels wilt reserveren die we als boetiekrestaurant aanbieden, is de enige optie onze website boiboi.com : de plek om er een te reserveren.

Het gerucht ging in onze buurt dat we sinds oktober beperkt waren tot afhaalbestellingen. Dat is verre van de waarheid, dus laten we deze roddelcyclus doorbreken. 😉 Het klopt dat we sinds 2016 de kleinere locatie naast gebouw Dapperstraat 12 betrokken om ons te richten op afhaal. Nadat we het rampzalige Covid-tijdperk ingingen en ons moesten richten op bezorgdiensten als thuisbezorgd en Ubereats, werden we geconfronteerd met bezorgprovisies van 36% (zesendertig, geen typefout) per gerecht. Dit was rampzalig en dwong ons om verlies te maken of schandalige verhogingen te doen met de prijzen per item. Dus besloten we te stoppen met bezorgdiensten. Het leven moet wel leuk blijven, en wij werken in volledig bewustzijn.

Toen hebben we geprobeerd onze Italiaanse vrienden te helpen en hen pizza’s van hoge kwaliteit in een intieme setting te laten serveren. Het werd vrij populair, maar helaas werd de business case erg donker. Daarom moesten we stoppen met deze samenwerking met Magna. De kwaliteit van de pizza was echt en daarom deden we het, maar we kunnen geen gratis pizza’s verkopen in de buurt. Liefde is tweerichtingsverkeer.

Wat er op de achtergrond gebeurde, niet gerelateerd aan Covid en beginnend voordat dat virus ons ooit trof, was dat we ernstige problemen hadden met de vloer en fundering van de oude locatie Dapperstraat 12. Zo erg dat uiteindelijk ons personeel letterlijk door de grond ging. De Key heeft in 2015 een soort verbouwing gedaan voordat we in juli van dat jaar eindelijk de sleutel van het restaurant kregen. Het onderliggende probleem met het verrotte “langshout” enzovoort werd nooit opgelost en we waren ons er niet van bewust, totdat de overstromingen begonnen en het restaurant letterlijk als drijfzand aanvoelde voor ons. De Key installeerde in 2018 een nieuwe besloten vennootschap (commercieel bedrijf in plaats van de stichting) Lieven de Stad als eigenaar en er werd niets meer gedaan om deze verslechterende situatie op te lossen. Integendeel. Uiteindelijk moesten we een compromis sluiten en het gebouw verlaten omdat de NVWA nooit achter het casco zou staan waarin we moesten werken. Je kunt je reputatie maar één keer verliezen en na jaren smeken om ons te helpen en de situatie te verbeteren, verloren we alle hoop. We deden ons best om naar u te blijven lachen, maar van binnen was het soms anders.

De enige zegen die we kregen was dat we nu de kans hadden om de locatie Pieter Vlamingstraat 56 ernaast te verbouwen en klaar te maken voor de mini Boi Boi die we nu als enige locatie hebben. We bouwden nieuwe muren in het gebouw en verbeterden de algehele kwaliteit met wat we konden. We hebben alle spullen die we in onze oude restaurants hadden hergebruikt. Veel duurzamer konden we het niet maken. We hebben nog grotere plannen voor de toekomst, maar moeten realistisch blijven. Het is niet makkelijk om alle Covid-schade en uitgestelde betalingen te betalen met alleen ons kleine restaurant. Hoop doet echter altijd leven.

We hebben een aantal drastische keuzes gemaakt om het ook voor onze gasten en onszelf een fijne ervaring te maken.

  • we serveren alleen huisgemaakt eten, van onze eigengemaakte currypasta’s tot de sauzen
  • de basis van al onze gerechten, wanneer vis of vlees niet nodig is, is veganistisch of vegetarisch
  • we richten ons nog meer op het Laotiaanse erfgoed van onze koks en laten hen de recepten van hun grootmoeder gebruiken
  • de wijnselectie heeft een upgrade gekregen, aangezien Laos een voormalige Franse kolonie is, trots op haar wijn- en broodkennis
  • het restaurant is veel kleiner, een beetje meer intiem, dus we zorgen voor een ietwat hectische maar charmante sfeer als het eenmaal vol is. De meeste van onze gasten lijken deze sfeer te omarmen, het is authentiek.

Als de zon eenmaal schijnt, bieden we ook een bescheiden buitenzitje. We hebben terrasverwarmers, en die zijn in oktober en november vorig jaar al gebruikt. Ook daar loopt het snel vol. Al onze planten van de Dapperstraat hebben we samengevoegd, zodat je het gevoel hebt dat je een beetje in de jungle bent.

Het zou ons een genoegen zijn je te mogen verwelkomen in ons charmante boetiekrestaurantje. Alles wat we doen is gemaakt met Laos liefde. Bel ons 020-2339499

p.s. Deze post is gemaakt om vragen te beantwoorden over wat er ineens met Boi Boi Dapperstraat is gebeurd. Het verhaal gaat veel dieper, maar we denken dat we al een tipje van de sluier hebben opgelicht van wat we hebben meegemaakt. En dat we altijd herrijzen als een feniks. Klaar voor het Rode Draak-jaar 2024.

this is what it looks like inside. Small but fun and very cosy.