MENUOpen menu Een tafel reserveren ORDER

Mooie biologische Wijn geserveerd door Boi Boi thaifood

Nadat we geslagen werden, maar niet verslagen,( bruised but not beaten), wilden we sterker en beter terugkomen dan ooit. Een van de dingen die we je willen brengen zijn biologische wijnen. Samen met onze sommelier hebben we een bucket list gemaakt van 3 witte en 3 rode wijnen die biologisch of volgens het principe van lutte raisonnée gegroeid zijn. Alles om onze kwaliteit te verbeteren en het makkelijker voor jou te maken om de wereld beter te maken. En om te genieten van echt goede wijnen die geweldig samenkomen met ons huisgemaakte Thaise eten. Hieronder introduceren we ze alle 6.

Val de Rois – France, Côtes du Rhône, Frankrijk 2020

val des rois organic wine

Veel wijn, deze Val des Rois. Door de blend van viognier, marsanne, rousanne en witte grenache en de vrij hoge temperaturen heb je een stevige wijn. Veel smaak en body en balans. Deze wijn is een nieuw project van de beroemde wijnmaker Stephan Vedeau, die in een groot deel van de zuidelijke Rhône actief is. Iedereen lijkt van deze mooie wijn te houden Val de Rois, Côtes du Rhône, Frankrijk.

At Roca ‘Costers’, Penedès, Spanje 2020

costers organic wine

Deze wijn komt uit het zuidelijke deel van Catalonië, bekend vanwege de cava. Costers is gemaakt van twee klassieke cavadruiven, macabeo en xarel-lo, aangevuld met malvasia, een van oorsprong Griekse druif (en bekend van de Madeira). Malvasia wordt meestal gebruikt voor zoete of zoetige wijnen, in dit geval geeft hij veel geuraroma’s aan deze wijn. Èn zorgt voor een mooi contrast met de ziltige, frisse stijl van de wijn. At Roca ‘Costers’, Penedès, Spanje brengt de zomer naar je tafeltje.

Werther Windisch Weiss, Rheinhessen, Duitsland 2019

werther windisch organic wine

Een blend van Bacchus (ja, de God van de Wijn), Silvaner en Müller-Thurgau. Fris, stuivend met heel in de verte een klein zoetje. De wijn wordt volgens het principe van lutte raisonnée gemaakt: dat zit tussen conventioneel en biologisch in: alleen ingrijpen als het moet. En dat heeft deze wijnmaker sinds zijn begin in 2010 nog niet gedaan! Werther Windisch Weiss, Rheinhessen, Duitsland is een zeer betaalbare biologisch geproduceerde witte wijn.

At Roca ‘Siléo’, Montsant, Spanje 2018

sileo organic wine

Een blend van garnatxa negra en carinyena, net als de witte broer ‘Costers’ uit Catalonië. Zeker niet zondoorstoofd maar juist sappig, fruitig met een klein pepertje! Echt een doordrinker, licht verteerbaar en zeker niet typisch Spaans! Vraag onze ober naar uw eerste slok At Roca ‘Siléo’, Montsant, Spanje.

Cap de Nit ‘Vermell’, Alicante, Spanje 2019

cap de nit organic wine

Mega vrolijk, mega kort gemacereerd rood uit Alicante! Helder en rood fruit-gedreven, knisperend fris maar vrij ontspannen in de mond. Heerlijke glouglou als je op zoek bent naar licht rood dat niet knettert van de zuren. Gemaakt van de lokale druif giró. Cap de Nit ‘Vermell’, Alicante, Spanje is het waard om uit te proberen voor de gelukkige mensen die graag een opmerkelijke fles op tafel hebben.

Rufia tinto, Dao, Portugal 2017

rufia organic wine

Goed voorbeeld van lichtverteerbare maar complexe Portugese wijn, gemaakt van druiven uit hooggelegen en onbespoten wijngaarden. Rustiek en gistig in de neus, gevolgd door gekneusde rode en zwarte bessen, tabak en een vleugje balsamico. Lichtgewicht maar geconcentreerd in de mond, met een lekkere kick van stevige zuren in de afdronk. Blend van jaen (=mencia), touriga nacional en rufete. Een gedurfde hit in high end gastro van Amsterdam. Probeer een glas Rufia tinto, Dao, Portugal bij een van onze Boi Boi restaurants.