Alleen goede biologische kip bij heerlijk Boi Boi
Biologische kip van de Veluwe
Sinds de dag dat we ons terras weer konden openen en ook binnen gegeten mocht worden op de Dapperstraat en Heemstedestraat, hebben we een aantal goede voornemens genomen. Al meer dan een jaar worden we geconfronteerd met normale dingen die opeens bijzonder zijn. Zodoende voelden een aantal oude gewoontes opeens niet meer prettig. Daarom serveren we jullie alleen nog biologische kip, sinds juni 2021.
geen msg, alles zelf gemaakt
We hebben een aantal eenvoudige verbeteringen doorgevoerd die goed voelen voor ons, en waarvan we denken dat deze ook beter zijn voor jou. Bij supermarkten zie je vaak protesten tegen plofkippen of andere soorten die niet heel prettig gegroeid worden. Men zegt dat Nederlanders nu eenmaal focus leggen op prijs en weinig op hebben met het welzijn van de kip. Wij geloven dat niet , omdat we ook veel verzoeken krijgen van gasten over veganistisch eten, of we msg gebruiken in ons eten en wat voor een soort kip we bereiden. Boi Boi gebruikt geen msg. Boi Boi snijdt alle groente zelf, elke dag. Boi Boi maakt elk voorgerecht zelf, elke loempia, elk viskoekje, elke monkey ball en elke zee serré. Alles is door ons gemaakt. De meeste (Thaise) restaurants kopen dit soort zaken groot in van de groothandel, wat ook heerlijk kan zijn. Maar wij willen controle hebben over wat we uitserveren en weten waar het vandaan komt.
Beter Leven Kip
Al sinds het begin werken we met onze eigen kippenleverancier uit Nederland, en we gebruiken alleen Nederlandse kip. Geen Poolse of Oekraïense kip die je aantreft bij de meeste restauratie hier. Helaas, zijn weinig mensen zich hier bewust van. Toch willen we deze extra stap zetten en kiezen we voor Beter Leven Kip van de Veluwe. Deze kip kost 80% meer dan een “normale” kip. Maar voor ons is het de enige manier om verder te komen. Langzaamaan zullen we de ingediënten van onze gerechten verder verbeteren.
biologische wijn
Naast de Beter Leven kip, hebben we ook een nieuwe biologische wijnkaart gemaakt. Geselecteerd door onze sommelier, nadat hij onze hapjes geproefd had. Zo hebben we hopelijk een gevarieerde kaart gemaakt die betaalbaar is gebleven en toch onze gasten verrast.
Wild Boi of White Boi
Tot slot hebben we ook als nieuwtje de keuze tussen White Boi of Wild Boi. Gewoonlijk serveren we witte Jasmijn rijst die we zelf op smaak maken met natuurlijke producten. Witte rijst biedt echter niet de beste voedingswaarde, door toevoegingen. Daarom kan je nu ook kiezen voor Wilde rijst voor 1 euro extra, waardoor je meer natuurlijke vezels binnen krijgt en geen toevoegingen.
Dus de volgende keer dat je bij Boi Boi Thaifood komt eten, dan weet je dat je in goede handen bent. We doen altijd ons best om weer beter te zijn, waardoor ook jouw keuze beter is. Maak hier een reservering: book a table.