MENUOpen menu Een tafel reserveren ORDER

Nieuw menu met meer Laotiaanse opties

welcome to boiboi

Sinds we in oktober 2023 verhuisden naar een kleinere en gezelligere locatie, één deur verwijderd van onze oude plek, hebben we gepuzzeld welke gerechten en smaken nog steeds jullie honger stillen. Vanaf dat moment hebben we een aantal authentieke Laotiaanse gerechten geïntroduceerd naast de Thaise klassiekers. We hebben resoluut gekozen om elk gerecht, bouillon, saus en curry helemaal zelf te maken. Door onze eigen koks. Dankbaar is ons gevoel na al jullie feedback.

Goedgekeurd door mensen uit Laos

Daarom brengen we je nog meer opties met gerechten uit Laos die we vanaf nu toevoegen. Deze Valentijnsdag delen we onze liefde voor de pure Laotiaanse keuken als eerste restaurant in Amsterdam en omgeving. Het was ook een genoegen om de ambassade van Laos uit Brussel te ontvangen in onze kleine toko en hen wat authentieke gerechten te laten proeven. Het gaf ze het gevoel dat ze thuis waren. Het mooiste compliment dat we konden krijgen.

Ook kwamen de lieve mensen van Waternet op bezoek met hun team dat de overheid in Laos helpt om de waterkwaliteit te verbeteren. De teamleden die in Laos wonen of er vaak komen, herkenden ook de authenticiteit van onze nieuwe gerechten die we op hen probeerden. Nu is het jullie beurt!

Onze chef-kok is geboren in Laos, in de stad Pakse in het zuiden. Als kind verbouwde hij samen met zijn oma zijn eigen groenten, kruiden en fruit. Die verkochten ze op markten in de naburige steden. Hij kookte ook al van jongs af aan, want dat was zijn rol in de familie.

BBQ kleefrijst

Op het menu staat nu zijn BBQ kleefrijst. Een recept van zijn oma waarbij kleefrijst en ei worden gegrild en geserveerd met zoute sojasaus. Het is een eenvoudige optie voor degenen die iets specialers willen dan onze gestoomde jasmijnrijst.

Panaeng curry

De panaeng curry die we serveren wordt door ons met de hand gekneed uit de komijnzaadjes om te eindigen als onze pittige en romige curry die ook perfect is voor veganisten. Geen gefermenteerde garnalen toegevoegd en onmiskenbaar echt. We serveren dit ook met kip, rundvlees, garnalen. En je kunt de zoete druiven eten die aan de curry zijn toegevoegd. Dit zijn geen olijven zoals sommige gasten dachten tijdens onze experimenten 😉

Lao-Viet Pho

boi boi lao viet pho scaled

Voor degenen die liever iets lichters eten, hebben we de Lao-Viet Pho soep toegevoegd. Deze wordt geleverd met noedels in de soep. Veel Amsterdammers kennen een soortgelijke soep van de vele Pho-winkels die in onze stad zijn opgedoken, meestal van Vietnamese achtergrond. Maar Pho is ook een populair gerecht in Laos, waar natuurlijk de vele Vietnamezen die in dit land wonen aan hebben bijgedragen. Je kunt de soep naar eigen smaak afmaken door er meer limoen, chili-olie, basilicum of koriander aan toe te voegen.

Laab salade

Een andere optie die we hebben toegevoegd zijn de veggie en kip laab salades. Fijngehakte, verfrissende blaadjes en een subtiele scherpte om je op te beuren. Het is een van de grote gerechten in Laos. Soms wordt het ook larb genoemd. Je kunt het het beste eten met kleefrijst. En we raden je aan om ook eens een Rieslingwijn te proberen voor de perfecte sensatie. Als voormalige Franse kolonie waarderen de Laotianen wijnen meer dan andere Aziatische keukens.

Tam Mak Hung

Tam Mak Hung is de pittige papayasalade die sommigen kennen als Som Tam uit Thailand. We serveren hem vers en laten je kiezen tussen 1, 2 en 3 sterren heetheid. Onze koks en lokale gasten geven de voorkeur aan een 4,5,6, maar geloof me: probeer dit niet thuis. Of in ons restaurant. Met 3 sterren heb je al de ervaring dat je je in één hap op een Thaise of Laotiaanse vakantie waant.

Lao Pannenkoek

boi boi laos pancake scaled

Lao Pancake is het laatste gerecht dat we aan ons menu hebben toegevoegd. Je kunt het eten als voorgerecht of als hoofdgerecht. Afhankelijk van je trek. Wat krijg je? We serveren op traditionele wijze op een bamboe bord: verschillende groene blaadjes en kruiden, een pannenkoek die iets zoeter en zachter is dan de Nederlandse pannenkoek. En natuurlijk een soort bijna ragoût van gehakte kip die dit hartige gerecht compleet maakt. Een favoriet in Laos, die je nu ook in Amsterdam kunt proberen.

Geïnteresseerd en wil je onze nieuwe opties proberen? Reserveer een tafel via boiboi.com of bel ons op 020-2339499. We hebben slechts 11 tafels en zijn dus snel volgeboekt. Onze echtheid uit Laos wil je niet missen.

boi boi window outside scaled